mandag 22. juni 2009

Bryllupsgave

Forrige helg giftet en kjær venninne av meg seg, og hun fikk teppe strikket i Farytale Alpacca fra DSA. Nok en gang - ingen spesifikk oppskrift. Hovedgrunnen denne gangen var at oppskriften på kunststrikkduken jeg tok utgangspunkt i var full av feil, så da måtte det improviseres underveis. Gaven ble godt mottatt og tatt i bruk umiddelbart av en frossen brud.
søndag 21. juni 2009

Å strikke uten oppskrift

Faktisk strikker jeg mer uten oppskrift enn med. Som regel har jeg en idé jeg har fått enten om en mønsterrapport, et plagg eller en teknikk, og da må jeg bare forsøke med det samme. Det er skjeldent tid til å lete etter andres versjoner, så da er det bare å sette igang.

Det kan f.eks. bli sokker


...kjoler
...skjerf
...leker

...eller luer


Typiske strikkegaver fra loppesirkuset

Jeg strikker hele året, og det blir ofte både julegaver og fødselsdagsgaver av slikt. Innimellom blir det noen bare-fordi-jeg-har-lyst gaver også.

I april fikk f.eks. mammaen min en Sylvi av Mari Muinonen. Bare fordi hun fortjente det.

Her er det søsteren min som er prøvedukke.

I det store og hele er jeg altstrikkende, så variasjonen er ganske stor.

Disse Taxi-vottene strikket jeg til kusinen min som bor og studerer i New York (eget design).

Denne versjonen av Monsterbuksen havnet sammen med passende genser under juletreet med nevøen min sitt navn på pakkelappen.
(buksen er selvfølgelig hermet etter bilder, men genseren som fulgte med er eget design).

Noen ganger ser man et mønster eller design som man bare må knekke koden på. Det kan foreksempel resultere i noe slikt:

Strikking til andre småe piker

Selvfølgelig er det ikke bare Knottens søster som får jenteting. Jeg har både gode naboer , nieser og døtre av venner som står på mottakerlisten.

Disse fikk døtrene av en venninne:
Jeg fulgte stort sett Garnstudio sin oppskrift på denne søte kjolen


Niesene mine fikk f.eks. disse gensrene til jul - de er tvillinger og må få nesten like ting
De er strikket av en tråd Evilla plategarn, og et tynt alpaccagarn jeg ikke husker navnet på som jeg fant i en restekurv i Skagen i fjor sommer. Ermene ble strikket i PT2 for bedre holdbarhet. Oppskrift? Eget hode...

Nabojenter får litt av hvert, f.eks. little sisters dress med fargevri og hårbånd og sugar-on-snow.

Strikking til småe piker

Knotten har en halvsøster som selvfølgelig er i faresonen for å få kjoler og annet jeg ikke har andre mottakere for. I fjor ble det derfor både teppe til navnedagsgave, lekepokémon og festdrakt på veslejenta. Teppet og pokémonen (Celebi) er eget design, mens til festdrakten fulgte jeg oppskrift. Det skjer faktisk fra tid til annen... at jeg følger en oppskrift.

lørdag 20. juni 2009

Flere Knotte-kreasjoner

Når Knotten vil ha sokker etter eget hode, foregår det gjerne slik: - "Mamma? Kan du strikke sokker?" - "Ja, Knotten, det kan jeg." - "Mamma? Kan du strikke s l i k e sokker da?" (Han viser frem en tegning han har laget) - "Tja... Jeg kan alltids forsøke" ... og så samarbeider vi. Det kan resultere i noe slikt for eksempel: Slike muligheter for å gjøre idéer om til virkelighet ryktes kjapt i en guttegjeng, og Knotte-kameraten ville også gjerne være sokke-designer.

Samme prosedyre: Tegning av ønsket sokk
...og ferdig resultat

ferdig fra før - for å starte fra scratch

Dersom man først skal blogge fremgang på strikkefronten, bør man kanskje raske med seg hva man allerede har ferdigstilt fra tidligere tider. Alt kan ikke flashes her, men noen småting har jeg lyst til å dokumentere.

Jeg har en sønn (til daglig kalt Knotten) på snart 8 år, som innimellom kommer med både ønsker og ferdige tegninger på hva han gjerne vil at Mamma skal lage.
For noen år siden hadde jeg storproduksjon på hekled Pokémon:


Etter suksessen med disse, kom knotten med flere ønsker.
"Mamma? Kan du strikke en slik?"

...hvilket Mamma kunne.