tirsdag 22. september 2009

Min nabo Totoro

Knotten elsker denne tegnefilmen og hovedpersonen Totoro. Dessuten ønsket han seg sokker i alpakka.
Valget falt på kombinasjonen Sterk fra DSA og Viking Frøya-garn (pga fargen), og selve Totoro fant jeg på dette vottemønsteret fra Ravelry. Foruten Totoro under paraplyen sin på den ene sokken, har vottens innside med sot-trollene blitt mønsteret på den andre. Hælene har blitt pyntet med diagrammene som var tiltenkt tommelen og til slutt la vi til litt mønster for å få det hele til å gå opp.Både Knotten og jeg ble veldig fornøyde, og Sterk var et hyggelig bekjentskap.

søndag 20. september 2009

Oppsamlingsheat

Det blir for mye og for kjedelig å blogge et og et par av sommerens produksjon, så da samler jeg heller alle sokkene som har fått trådene festet pr. i dag. Alle etter eget hode, med unntak av de svarte som er Firestarter av Yarnissima.


Mer info om de fleste kan finnes på Ravelry-siden min.

Hvordan strikke sokker...

Jeg er - som tidligere nevnt - nesten ikke i stand til å følge et mønster. Jeg lar meg mer inspirere av bilder, og strikker etter innfallsmetoden. I sommer begynte jeg på et prosjekt for å finne den ultimate sokken til meg selv. Jeg innehar både andeføtter samt høy vrist, og mye blir enten for smalt eller for trangt til å få over hælen... så da er det bare én ting å gjøre: eksperimentere!

Første forsøk resulterte i røde ankelsokker


Disse ble jeg egentlig veldig fornøyd med, for ribben på vristen ga god passform. Da var det bare å gruble videre, og det gjorde jeg da jeg laget dette innlegget tidligere. Sokkene som ble resultatet av det forsøket så slike ut:


...ganske fornøyd, absolutt på riktig vei, men enda ikke helt i mål. Det måtte litt mer stramming og ribbing til før jeg ble fornøyd.

Det foreløpig siste resultatet ser slik ut:Flere bilder av de forskjellige sokkene kan du finne på Ravelry, her (røde), her (grønne) og her (lilla).

Nytt stjernespekksjal og nattsokker

I går var jeg på jentefest, og vertinnen fikk stjernespekksjal og nattsokker.Sjalet brukte jeg 300 gr. Topp T'tå på og sokkene 100gr av samme type. Sokkene var super-raske å strikke etter eget hode, men egner seg nok ikke særlig til støvelbruk, så derfor ble de nattsokker.

tirsdag 8. september 2009

Award :)Jeg har fått en award fra Kozemor, og takker masse for å få lov til å inspirere henne (og forhåpentligvis andre). Riset bak speilet er at jeg må skrive 10 ting om meg selv... Vi får se hvor langt jeg kommer.

  1. Jeg er heldig nok til å være mamma for verdens aller beste gutt
  2. Jeg er utdannet som grafisk designer og har jobbet med det i 15 år. Nå jobber jeg med noe heeeeelt annet.
  3. Jeg lærte å strikke som 5-åring og hater å følge oppskrifter
  4. Jeg har 2 katter og mange fisk
  5. Jeg er 4. generasjons Oslo-borger på mors-siden, 3. generasjon på fars-siden.
  6. Jeg sykler hele året
  7. Jeg er skikkelig dårlig til å spille sjakk
  8. Stjernetegnet mitt er skorpionen
  9. Jeg kan lage hvit saus, pannekaker, kjøttkaker, lapskaus og fiskegrateng (bl.a.) fra bunnen av
  10. Min melkesjokolade må være av typen 200 gr. og kjøleskapskald
Awarden sender jeg videre til tre strikkeglade livskunstnere jeg har blitt kjent med på Nettby:
Dittah - for hennes gode humør og glade kommentarer
Beatemora - for hennes evne til å inspirere og hente frem det vakre i hverdagen
Victory/monisboble - fordi hun får oss til å ville hjelpe de som ikke er like heldige som oss her i Norge.

lørdag 5. september 2009

Knottens regnbuesokker

Da vi var i Danmark på sommerferie i år, fant Knotten strømpegarn på Superbrugsen i Skagen. Han forlangte sokker!Kombinasjonen av dansk strømpegarn og Viking Frøyagarn på pinne 2.5 ble ikke så verst, og sokkene havnet på foten umiddelbart.

Grønne sokker - underveis


Som vanlig strikker jeg uten oppskrift i håp om at jeg skal få to like til slutt. Disse er egentlig ferdige, men jeg må finpusse litt på resultatet, så versjon to er på pinnene nå. Om mulig blir det et slags mønster ut av det. Mest sannsynlig i stikkordsform.

Stjernespekk-sjal


Etter lang blogg-pause (men ikke helt uten å produsere) er det nå på tide å sette litt farge på siden igjen. Første bidrag i så måte er Stjernespekk-sjalet jeg nettopp har fått av pinnene. Det skal bli en gave til søsteren min senere i dag, så det er godt det var kjapp strikk. Mønsteret finner du her i den flotte bloggen til Picles-jentene. Jeg har gjort noen modifiseringer med teknikken for å unngå å strikke vrangmasker. Modifiseringene finner du på Ravelry-siden min, og er bare egnet dersom du skal ha frynser eller er mer enn normalt glad i å feste tråder...
Jeg la ut på garnjakt på torsdag og endte opp med skikkelig gressgrønnt garn som ga meg fargekick. Å finne noe som matchet var praktisk talt umulig, så da ble det som det ble - fargerikt!Håper egentlig ikke at mottakeren liker det, for jeg kunne godt tenke meg å beholde det selv....